Pressrelease – lansering av Girl StarZ

Posted Posted in Starzone Sports AB

Starzone och Sofia Reideborn lanserar Girl StarZ

Starzone Sports I samarbete med Sofia Reideborn lanserar ett helt nytt Camp koncept för tjejer som älskar ishockey.

Vi vill med Girl StarZ erbjuda professionell och ambitiös träning för tjejer på exakt samma villkor som vi sedan länge gjort för killarna. Målgruppen är unga hockeyspelande tjejer som älskar att träna, gillar utmaningar och vill vara del av en träningsmiljö som är ambitiös.

Vi vill med konceptet StarZ Girls ge tjejerna en arena där vi ger tjejerna samma förutsättningar att komplettera sin lagträning med detaljerad teknikträning från professionella instruktörer som brinner för att utveckla unga ishockeyspelare. Första Campen kommer hållas i Märsta på höstlovet och alla detaljer finns på StarZones hemsida.

Kommentar från Sofia Reideborn (ansvarig för Girl StarZ):

Jag brinner för att utveckla tjejhockeyn i Sverige och att ge unga tjejer möjligheten att träna och tävla med samma förutsättningar som killarna har.

Att få chansen att bygga upp detta tillsammans med Starzone inspirerar mig, och jag längtar efter att få dela med mig av min kunskap till alla tjejer som vill utvecklas som hockeyspelare.

Kommentar från Thomas Eriksson (VD Starzone Sports):

Jag kontaktade Sofia samma kväll som hon annonserade att hon skulle sluta spela i SDHL. Jag ville fråga henne om hon var intresserad att använda all hennes drivkraft och passion att bygga upp en ny typ av träningsmiljö för tjejer som älskar hockey.

Vi är glada att ha Sofia med i vårt team och ser fram emot att få utveckla vårt erbjudande med tjejerna i fokus. För mer information kontakta Thomas på thomas@starzonesports.com eller +46 701 47 83 84

 

Ladda ner pressrelease: Pressrelease Starzone Sports 2020-09-03

 

 

Nytt avtal med Jar IL i Norge

Posted Posted in Starzone Sports AB

Jar IL och StarZone Sports skriver avtal om Camper

Jar IL och StarZone Sports är mycket glada att presentera ett nytt partnerskap för att tillsammans utveckla Skills Camper i Norge.

I steg 1 kommer StarZone allokera skillsinstruktörer för Jar IL Skillscamp, vecka 26 i Oslo. Tillsammans kommer en 5 dagars camp genomföras för spelare födda 2012 till 2006.

Målet med avtalet är tillsammans utveckla Jar IL Camper och skillsträning i Oslo området.

Om Jar IL:

Jar ishockey har en lang historie som går helt tilbake til oppstart i begynnelsen av 1950-årene. Klubben har vært med på mange oppturer i norsk ishockey og har vært både en topp- og en breddeklubb med godt tilbud på de fleste alderstrinn. Vi kan se tilbake på de siste 20 årene med utendørs kunstisflate som sårt har trengt oppgradering, men har med stolthet klart å snu en drøm til å bli virkelighet med endelig å kunne tilby ishockey i en flott ny ishall. Vi ønsker å tilby barn og unge spennende og utviklende aktiviteter basert på stolte skøyte- og ishockeytradisjoner fra Jar. Jar hockey har opplevd en fantastisk rekruttering etter det nye anlegget stod klart og er nå den største klubben i Asker og Bærum og har lenge vært den sterkest voksende klubben i landet. Hjemmeside: http://www.jarisforum.no/ishockey

Om StarZone Sports

StarZone Sports är en av de ledande aktörerna inom spelarutveckling i Sverige. Vi har en bred portfölj av tjänster för klubbar och spelare, såväl i Sverige samt internationellt. Detta innefattar ansvar för spelar och ledarutveckling i flera klubbar, Camper hela året, ett hockeyspecifikt träningscenter samt online/App baserade tjänster för träning. Läs mer på www. starzonesports.com.

För frågor:

Jar IL StarZone Sports

Knut Henrik Spets Thomas Eriksson

+47 920 12 131 +46 701 47 83 84

Nytt avtal med Tullinge Hockey

Posted Posted in Starzone Sports AB

Nytt partnerskap med Tullinge Hockey

StarZone Sports presenterar stolt Tullinge Hockey som ny helhetspartner  för utveckling av förening, ledare och spelare inom Tullinge Hockey.

Starzone kommer tillsammans med styrelse och alla duktiga ledare i Tullinge Hockey bygga upp en ”läroplan” med fokus på individuell teknikutveckling. Samarbetet innefattar teknikträning, utveckling av tränare, Camper samt Akademi.

Avtalet är skrivet på 1+1 år med en långsiktig ambition att tillsammans utveckla Tullinge som förening och göra ishockeyn i Tullinge än mer rolig och attraktiv. ”I en kommentar säger VD, Thomas Eriksson. Vi är glada och stolta att Tullinge valt Starzone som partner för att utveckla Tullinge Hockey. Särskilt roligt tycker vi att det är att Tullinges styrelse vill och vågar tänka nytt för att ta nästa steg i sin utveckling. Vårt sätt att arbeta bryter gamla mönster hur vi utvecklar hockeyspelare och människor och det är väldigt inspirerande att få jobba med en förening som delar samma vision.

Mattias Gidlund, Styrelseordförande i Tullinge Hockey kommenterar avtalet enligt; Styrelsen i Tullinge Hockey har en hög ambition att lokalt i Tullinge erbjuda en träning som innehåller både rätt pedagogik och rätt ledarskap. Att kontinuerligt få hjälp av en extern partner för att stötta våra ideella ledare känns som rätt steg för att fortsätta utveckla vår verksamhet.

För mer information:

Tullinge Hockey Mattias Gidlund, ordforande@ttphc.se

Starzone Sports Thomas Eriksson, thomas@starzonesports.com,

Nicklas Barth-Kron new Coach at Starzone Performance Center

Posted Posted in Starzone Sports AB

Starzone Sports are proud to annnounce Nicklas Barth-Kron as our latest recruitment as Coach in our Performance Center.

Nicklas will start working immediately in our Performance Center and be responsible for Coaching and doing analysis for our Individual training programs. 

Nicklas is a former hockeyplayer and has recently finished School with focus on physical training, coaching and mental behaviour. Nicklas will fit in perfectly combining passion for hockey with coaching young hockeyplayers to reach their goals. 

For more information, please contact CEO Thomas Eriksson

thomas@starzonesports.com +46 701 47 83 84

Starzone Sports lanserar Players Book

Posted Posted in Starzone Sports AB

Starzone Sports lanserar Players Book

Pressrelease - Märsta 2018-02-02

 Starzone Sports lanserar ”Players Book” i samarbete med Winnerheads

Starzone Sports vision är att vara det marknadsledande hockeyföretaget i att erbjuda innovativa online tjänster för träning och coachning av spelare, lag och coacher.

För att förstärka denna position lanserar vi idag ”Players Book” för individuell utveckling av spelare paketerat i Winnerheads-appen.
Winnerheads-appen finns både för iOS, Android och webb och innehåller en stor mängd funktionalitet som hjälper våra spelare att utvecklas individuellt.

Startzone Sports ”Players Book” kommer i den första versionen innehålla:

  • Videoinspelning med live taggning där spelare direkt efter träning och match kan titta på sina höjdpunkter. Taggning kan ske på detaljnivå för de specifika moment du som spelare vill analysera.
  • Videobaserade träningsprogram för ett antal viktiga off-ice områden som ingår i basversionen av vår App.
  • Uppföljning av hälsodata såsom puls och sömn.
  • Möjlighet att dokumentera utvecklingssamtal.

I kommande versioner kommer erbjuda individuella program för både spelare, coacher och lag. Allt enkelt tillgängligt i Winnerheads-appen på din telefon, surfplatta eller dator.

Starzones Camper unika via vår ”Players Book”:

Alla spelare som medverkar på Starzones Camper kan till ett mycket förmånligt pris om 395 SEK per år köpa Players Book. Genom Winnerheads-appen får du videos, tester och camp-material levererat till ditt konto. Vår målsättning är att ytterligare förstärka kvaliteten och vad vi ger tillbaka i form av individuell utveckling och feedback och du kan över tid följa din egen utveckling i din Players Book

Första Campen där vi kommer att lansera Players Book är vår sportlovs Camp i Märsta. För kommande Camper såsom, påsklov, eftersäsong och sommar-Camper kommer Players Book vara en integrerad del av våra Camper.

Om Starzone Sports:

Starzone Sports är av Sveriges största och mest kompletta ishockeyaktörer inom utveckling av spelare, lag och föreningar. Med Camper i 6 länder som genomförs årligen, flera föreningssamarbeten i Sverige och globalt, samt mer än 30 spelare som coachas individuellt så är Starzone etablerad som en marknadsledande leverantör i Sverige med ambition att bli den ledande globala leverantören av tjänster inom ishockey.

Starzone Sports kommer från start ha ett brett utbud av produkter och tjänster såsom:

  • Camper året runt i Sverige, Lettland, Ryssland, Österrike, Sydafrika och USA
  • Online tjänster för coacher, lag och föreningar
  • Ett Akademiprogram för spelare
  • Europaansvariga för rådgivningsprogrammet Junior2Pro
  • Föreningsutveckling, såväl sportsligt som affärsmässigt.

Om Winnerheads:

Winnerheads ”develop your talents” - är en tekniskplattform för spelarutveckling. Winnerheads-appen används av tusentals idrottare i Sverige och även utomlands. Med lång erfarenhet av mjukvaru-utveckling och en passion för sport har man en optimal kunskap för att ligga nära tränare och klubbar för att hela tiden utveckla ny funktionalitet som skapar nya möjligheter i gränslandet mellan teknik och idrott.

För mer information om denna pressrelease, kontakta:

Starzone Sports:

Thomas Eriksson (VD)           +46701 47 83 84                        thomas@starzonesports.com

Hemsida: www.starzonesports.com

Facebook: https://www.facebook.com/starzonesportsab

Instagram: https://www.instagram.com/starzonesports/

Winnerheads:

Gabriel Schölander                 +46 707584232                           gabriel@winnerheads.se

Hemsida: www.winnerheads.com

 

Ladda ner hela pressreleasen: Pressrelease Players Book_2018-02-02

Starzone Sports in partnership with Placement Loop Inc for launch of Junior2Pro.com

Posted Posted in Starzone Sports AB, Uncategorized

Placement Loop, Inc. and Starzone Sports to serve the European amateur ice hockey market.

FOR IMMEDIATE RELEASE

Culver, IN 12/22/17 – Representatives from Placement Loop and Starzone Sports announced this week that the two companies have entered into an agreement to launch a product that serves the amateur ice hockey market in Europe.

Placement Loop is currently leading the way to help family advisors grow and manage their book of business in amateur ice hockey, while Starzone Sports’s expertise lies in player training and evaluation. The partnership will make it easier for parents of young prospects to get quality training, evaluations, and mentorship for their son/daughter from former NHL players and elite former players, as well as help ice hockey family advisors, evaluators, and trainers match players with teams at best-fit.

Starzone Sports has created a junior2pro.com portal to deliver the product which increases the probability of identifying best-fit between players and teams and which translates into best experience. Currently, the product is focused on the male amateur segment but will expand into female as well.

“We’re excited to partner with Starzone’s leadership and network to identify best-fit opportunities for players. For Placement Loop, the partnership gets our ice hockey business to scale faster and provides the data we need to develop more accurate matching algorithms for our users”, said Kevin Carroll, CEO of Placement Loop, Inc.

“As CEO of Starzone Sports, I am thrilled to form a partnership with Placement Loop.  The launch will combine our unique concepts and goals and ultimately fill a much-needed void in the evaluation, mentorship, identification, and placement for aspiring young hockey players.  Our ultimate goal is to provide the expertise to get young hockey players insight on how to improve their game, and ultimately steer them towards the best situation possible for individual success, both short and long term”, said Thomas Eriksson, CEO of Starzone Sports LLC.

Placement Loop will focus on making it easier for parents to get quality evaluations and mentorship for their son/daughter and help ice hockey family advisors, evaluators, and trainers match players with teams at best-fit.

For more info contact:

Placement Loop, Inc.

 Kevin Carroll

CEO

Placement Loop, Inc.

115 E. Jefferson Street, Ste. A

Culver, IN 46511

 Email: kevin.carroll@placementloop.com

 

Starzone Sports AB.

Thomas Eriksson

CEO

Pionjärvägen 23, 195 61 Arlandastad

 

 Email: thomas.eriksson@starzonesports.com

Phone: +46 701 47 83 84

 

Pressrelease for Download: 

Press Release – Placement Loop _==_ Starzone Sports

 

Vallentuna Hockey väljer Starzone Sports som leverantör av Höstlovscamp

Posted Posted in Camper

Starzone Sports får förtroende att genomföra Höstlovscamp i Vallentuna

Vallentuna Hockey har valt Starzone Sports som ny leverantör av Höstlovscamp i Vallentuna. Första Campen kommer genomföras 1-3 november (onsdag-fredag) och är startskottet på det nya samarbetet kring Camper för spelare i Vallentuna och närliggande kommuner.

I en kommentar säger Radko Bürger som ansvarat för upphandlingen, Starzone har lång erfarenhet och en organisation med mycket kunskap för att leverera en Camp med högsta kvalitet. Utöver det har det varit viktigt för Vallentuna att hitta en partner som har rätt affärsmodell så att föreningen och vår partner tillsammans kan utvecklas över tid. Vi är glada att vi nu kan genomföra den första Campen tillsammans.

Thomas Eriksson, CEO på Starzone Sports säger. Vi är stolta att Vallentuna valt oss som partner för sina Camper och vi ser fram emot att få genomföra den första Höstlovscampen om några veckor. Vallentunas beslut att välja oss som leverantör visar att vi har rätt bemanning utifrån kunskap samt att vår affärsmodell där vi ger tillbaka till våra föreningar vi samarbetar med är ett vägvinnande koncept.

För mer information, kontakta:
Radko Bürger: +46(8)522 107 02
Thomas Eriksson: +46 701 47 83 84

IK Waxholm och Starzone i nytt partnerskap

Posted Posted in Starzone Sports AB

Starzone Sports är stolta att presentera att IK Waxholm valt Starzone som partner för individuell utveckling.
IK Waxholm har genom Starzone en gång i veckan teknikträningar i blockformat där spelare och ledare utbildas med målbilden att kontinuerligt utveckla teknikträning för att öka spelarnas individuella skicklighet och ge coacherna ny kunskap.
Utöver det kommer IK Waxholm erbjuda hockeyfritids en gång i veckan för dom spelare som vill ha mer teknikträning. Teknikträning på hockeyfritids skall ha rätt pedagogiskt innehåll men med glädje som sin bas och där spelarna får ”leka” fram teknisk kunskap.
Avtalet är skrivet på 1+1 år med en långsiktig ambition att tillsammans utveckla IK Waxholm som förening och göra ishockeyn i IK Waxholm än mer rolig och attraktiv.

”I en kommentar säger VD, Thomas Eriksson. Vi är glada och stolta att IK Waxholm valt Starzone som partner för att utveckla innehåll avseende teknikträning för spelarna och ge alla duktiga tränare i IK Waxholm möjligheten att få stöttning av våra Skills instruktörer.”

Michael Nilsson, Styrelseordförande i IK Waxholm kommenterar avtalet enligt; Styrelsen i IK Waxholm har en hög ambition att lokalt i Vaxholm erbjuda en träning som innehåller både rätt pedagogik och rätt ledarskap. Att kontinuerligt få hjälp av en extern partner för att stötta våra ideella ledare känns som rätt steg för att fortsätta utveckla vår verksamhet.
Att också erbjuda hockeyfritids och kombinera att vi som förening tar ett socialt ansvar samtidigt som vi erbjuder våra spelare som brinner för hockey extra möjligheter direkt efter skolan känns otroligt roligt.

Läs eller ladda ner hela pressreleasen: Pressrelease IK Waxholm_2017-08-24

För mer information:
IK Waxholm
Michael Nilsson, michael.nilsson@soderbergpartners.se
Starzone Sports
Thomas Eriksson, thomas@starzonesports.com, +46 701 47 83 84

EAC Junior Capitals and Starzone Sports in new partnership:

Posted Posted in Uncategorized

Starzone Sports is proud to be selected as EAC Junior Capitals skills development partner.

One week a month Starzone will be present in Austria doing detailed skills training with players from U10 to U18. This includes being part of the Academy team providing high end training for the Academy players.

Starzone will also be a long-term partner for development of the EAC Junior Capitals youth program and organization providing knowledge and experience in how to build the most efficient organization and program.

In a comment Starzone Sports CEO Thomas Eriksson says, we are very proud to be the selected partner to one of the most ambitious youth and junior clubs in mid Europe and have the possibility to work with long-term development. The contract with EAC Junior Capitals shows then strength in Starzones concept of providing high end training together with structure and development knowledge.

For more information please contact:

Thomas Eriksson

+46701478384

thomas@starzonesports.com

Klarna ny betalningspartner för Starzone Sports

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Pressrelease – Starzone Sports Integrerar KLARNA

Starzone Sport sätter ett stort värde i att erbjuda enkla och säkra betalningslösningar för sina kunder i Sverige. Som ett led i att ytterligare förenkla och förbättra servicen för våra kunder så har vi valt Klarna som betalningspartner.

Med Klarna kan vi erbjuda våra kunder flera olika betalningssätt beroende på vad som passar dom vid varje enskilt tillfälle. Vi kan erbjuda kortbetalning, direktbetalning bank samt faktura.

Vi har också skapat en högre säkerhetsnivå genom att implementera en krypterad anslutning via SSL på både vår hemsida och webshop.

Klarna kompletterar våra befintliga betalningsprocesser bankgiro samt företagswisch som fortsatt kommer att finnas kvar.

 

Om Starzone Sports:

Starzone Sports är en av Sveriges största och mest kompletta leverantörer av tjänster och produkter för hockeyspelare. Vi erbjuder tjänster för föreningar, lag och spelare i en helhet som innefattar is, off-ice samt produkter.

Starzone är idag verksamt i 5 länder globalt med en vision om att globalt bli den ledande kompetens leverantören av hockeytjänster.

Läs mer på www.starzonesports.com

 

Om Klarna:

Klarna grundades i Stockholm 2005, utifrån en enkel och klar idé: Att göra det enklare för människor att handla. Idag är Klarna ett av Europas snabbast växande företag.

2014 gick vi ihop med SOFORT och skapade Klarna Group, Europas ledande betalningsleverantör. Klarna Group har över 1 500 anställda och är verksamma i 18 länder.

Drygt 45 miljoner konsumenter och 65 000 handlare använder våra lösningar och vårt mål är att bli det sätt som världen helst handlar på.